Manifest

La finalitat de la plataforma Per l’horta de la Safor és evitar que es construïsca la prolongació de la CV-60 que la Generalitat Valenciana ha projectat recentment pels termes dels pobles de Palma, Beniflà, Potries, la Font d’en Carròs, Rafelcofer, Beniarjó, Bellreguard i Almoines fins a connectar amb la nova carretera d’eixida al port de Gandia.

La dita prolongació, tal com està prevista, és una obra faraònica innecessària que tindria un impacte molt violent sobre gran part de l’horta històrica i el patrimoni hidràulic mil·lenari de la Safor.

Atés que la comarca actualment ja està travessada per l’AP-7 i l’N-332, i tenint en compte l’experiència de l’abús de la construcció desenfrenada que ha patit el nostre territori durant dècades, ens veiem en l’obligació de rebutjar aquest model propi del segle passat. Per no parlar de la situació d’emergència climàtica en què ens trobem.

Ja disposem d’una carretera que connecta aquesta part de la comarca que es troba en bon estat i que no està saturada de trànsit. A més a més, creiem que els fons econòmics destinats a aquest projecte es podrien invertir en cobrir necessitats bàsiques de les persones que hi habiten, així com en millorar serveis com el transport públic, la creació d’un carril bici intercomarcal, etc., que aposten per un model viari més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Així doncs, exigim que la Generalitat Valenciana duga a terme un procés de participació perquè siguen els pobles afectats els que valoren les necessitats reals del veïnat de la comarca i del seu entorn.

Estimem el nostre paisatge, camins, caminals, bancals i séquies, els nostres llocs de vida, de jugar, de compartir, de passejar i de descansar.

No volem perdre el que tenim, sinó millorar-ho!

No volem perdre el nostre patrimoni, sinó posar-lo en valor!

Volem qualitat de vida, no més carreteres!

NO A L’AMPLIACIÓ DE LA CV-60!

La Safor, a juny de 2021